Veilige fietspaden langs de belangrijkste gewestwegen

De fiets is het positieve alternatief voor de auto. De Vlaamse overheid werkt aan vlotte en veilige fietsverbindingen, zodat zelfs automobilisten verleid worden om uit hun auto te komen en de fiets te nemen. De komende jaren maakt de Vlaamse overheid daarom niet alleen werk van drie fietssnelwegen, ze legt ook veilige, kwaliteitsvolle fietspaden aan langs enkele van de belangrijkste verbindingswegen richting Brussel.  

"Fietspaden langs gewestwegen"


Verbindingswegen aanpassen voor fietsers

Fietsers verdienen comfortabele, veilige verbindingen. Sommige fietsinfrastructuur is nog niet aangepast aan de (terechte) verwachtingen van de fietsende pendelaars. De Vlaamse overheid wil daar verandering in brengen door fietspaden langs de belangrijke verbindingswegen tussen Brussel en Vlaanderen een ‘upgrade’ te geven. 

Over welke verbindingswegen gaat het?

De Leuvensesteenweg (N2) in Sint-Stevens-Woluwe/Kraainem krijgt veilige fietspaden tussen de gewestgrens en het Woluwedal over een afstand van 1,7 kilometer. De werken worden uitgevoerd in 2019.

De Tervurenlaan (N3) in Tervuren krijgt veilige fietspaden tussen de rotonde van de ‘Jazzfontein’ en het Vierarmenkruispunt. De werken vinden plaats in 2018. In 2015 legde de Vlaamse overheid langs deze gewestweg al fietspaden aan over een afstand van twee kilometer.

De Brusselsesteenweg (N9) in Asse krijgt in 2019 nieuwe fietspaden over een afstand van 2,1 kilometer, tussen Vaal en het kruispunt van de Langestraat.

In Grimbergen legt Wegen en Verkeer nog dit jaar fietspaden aan langs de Brusselsesteenweg (N202) en de Wolvertemsesteenweg (N211).

De Bergensesteenweg (N6) wordt opnieuw ingericht en ook de fietspaden krijgen een opknapbeurt. De komende jaren worden de nodige grondinnames uitgevoerd.

In 2016 wordt de studie opgestart voor een veilige inrichting van de Ninoofsesteenweg (N8). De fietsinfrastructuur vormt een belangrijk onderdeel van dat onderzoek. 

Klik door naar…

Vlag Europese Unie

Medegefinancierd door de Europese Unie

Contactgegevens

Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant
Diestsepoort 6 - bus 81
3000 Leuven

t.: +32 (0)16 66 57 50
f.: +32 (0)16 66 57 55

Nieuwsbrief

Wilt u het laatste nieuws over de ring om Brussel in uw mailbox?

Schrijf u dan hier in op onze digitale voortgangsberichten.