Het knooppunt van de Ring met de E19

In augustus 2015 startte de Vlaamse overheid met de herinrichting van een van de belangrijkste verkeersknooppunten van het land, dat van de Ring rond Brussel en de E19 in Machelen. Met deze werken worden stukken weg die meer dan dertig jaar geleden aangelegd werden maar nooit in gebruik genomen, toch nog in gebruik genomen. 

Ongebruikte takken

In de jaren zeventig was het de bedoeling om de E19 door te trekken tot in Brussel. De E19 werd aangelegd tot over over de Ring rond Brussel, maar het project werd nooit afgewerkt zoals gepland. Daardoor zijn er takken van het knooppunt die nooit in gebruik zijn genomen. Nu de Vlaamse overheid in het kader van het nieuwe project een nieuwe aansluiting van de Ring met de Woluwelaan aanlegt, krijgen die takken toch nog een functie. Ze vormen de nieuwe aansluiting van de Ring met de Woluwelaan.    

Betere geleiding verkeersstromen: vlotter en veiliger  

Vandaag is de verbinding van de Ring rond Brussel met de Woluwelaan afrit 5 'Woluwe'. Die afrit wordt afgesloten zodra het nieuwe verkeersknooppunt van de Ring en de E19 klaar is. Het verkeer dat van de ring naar de Woluwelaan wil rijden en omgekeerd, zal op die manier aan één en dezelfde kant van de Woluwelaan geconcentreerd worden. Dat is beter voor de doorstroming en voor de verkeersveiligheid.

Lees meer over deze werken op de website www.werkenwoluwelaan.be.   

 

Klik door naar…

Vlag Europese Unie

Medegefinancierd door de Europese Unie

Contactgegevens

Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant
Diestsepoort 6 - bus 81
3000 Leuven

t.: +32 (0)16 66 57 50
f.: +32 (0)16 66 57 55

Nieuwsbrief

Wilt u het laatste nieuws over de ring om Brussel in uw mailbox?

Schrijf u dan hier in op onze digitale voortgangsberichten.