Online rijsimulator wijst nu al de weg op nieuwe Ring rond Brussel

Nu al de nieuwe Ring rond Brussel ontdekken? Met de online rijsimulator rij je op de toekomstige Ring en maak je kennis met de nieuwe parallelstructuur. Al wat je nodig hebt is een pc en internetverbinding.

 

Hoe werkt het?

Je surft naar deze website. Daar selecteer je een vertrekpunt: Ring ter hoogte van Dilbeek, E40 uit Gent, A12 uit Antwerpen, E19 uit Antwerpen, E40 uit Brussel of Ring ter hoogte van Wezembeek-Oppem. De besturing gebeurt met de pijltjes op je toetsenbord. De online rijsimulator is gebaseerd op een voorontwerp en komt dus niet 100% overeen met de toekomstige Ring. Je komt mogelijks nog kleine foutjes tegen die worden weggewerkt in het definitief plan.

Let op: Wanneer er veel mensen tegelijk de simulator willen gebruiken, kan het zijn dat je even moet wachten.

Waarom een online rijsimulator?

Met de online rijsimulator wil de Vlaamse overheid iedereen laten kennismaken met het nieuwe concept van hoofd- en parallelrijbanen en knooppunten. Het gaat dan ook om een primeur voor het Vlaamse wegennet. Het Agentschap Wegen en Verkeer lanceerde eerder ook all een offline rijsimulator. Bij die versie zet je een virtual reality-bril op en geef je gas en rem je met echte pedalen. Ingenieurs van de Vlaamse overheid zullen de simulator in de toekomst ook gebruiken om de signalisatie op punt te stellen. In het najaar staat hij ook op de infosessies voor de omwonenden. De werken aan de Ring starten in 2019.

Uittesten?

Test de online rijsimulator hier uit. Opgelet, je beschikt best over een recente computer of laptop voor een optimale ervaring.

Vlag Europese Unie

Medegefinancierd door de Europese Unie

Contactgegevens

Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant
Diestsepoort 6 - bus 81
3000 Leuven

t.: +32 (0)16 66 57 50
f.: +32 (0)16 66 57 55

Nieuwsbrief

Wilt u het laatste nieuws over de ring om Brussel in uw mailbox?

Schrijf u dan hier in op onze digitale voortgangsberichten.