Twee studiebureaus gekozen voor herinrichting van de Ring

Studiebureaus Arcadis en Sweco Belgium slaan de handen in elkaar om de Vlaamse overheid te ondersteunen bij de herinrichting van de Ring rond Brussel. Onder de naam ‘MoVeR0’ zullen zij de komende 12 jaar een cruciale rol spelen in de optimalisatie van één van de belangrijkste verkeersassen in België.

 

Aan knowhow en ervaring geen gebrek

Beide bureaus zijn niet aan hun proefstuk toe wat mobiliteitsprojecten betreft. Zo zijn ze momenteel sterk betrokken bij de volledige sluiting van de Ring van Antwerpen, de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal, de nieuwe A11 snelweg en Metro Noord in Brussel. Luc Hellemans (CEO van Arcadis Europe South) vertelt: “Wat wij bieden, is continue beschikbaarheid van een geïntegreerd en multidisciplinair projectteam. We zullen nauw samenwerken met de Vlaamse overheid als opdrachtgever en dat is zeker nodig. Dit grootschalige project staat of valt met een zorgvuldige afstemming op andere mobiliteitsmaatregelen, bestaande projecten, de omgeving en de bezorgdheden van stakeholders. Daarvoor hebben wij de juiste kennis van zaken in huis en die stellen we de komende 12 jaar graag ter beschikking.”

 

Van voorontwerp tot oplevering

Op dit moment zijn Sweco en Arcadis bezig met de uitwerking van het bestaande voorontwerp. Het krijgt een update op basis van de meest actuele verkeerscijfers en er wordt overleg gepleegd met lokale stakeholders. Ook de technische ontwerpen (van wegen, kunstwerken en andere infrastructuur) worden in detail uitgetekend.

 

Het uiteindelijke ontwerp zal in fases uitgevoerd worden. Daarbij staan beide bureaus als één team klaar met procesbegeleiding, aanbestedingsadvies en communicatiesteun. Erwin Malcorps (Managing Director Sweco Belgium) benadrukt: “Vanaf het studiewerk tot de oplevering garanderen wij de Vlaamse overheid support en kwaliteit. Wij beseffen ten volle hoe dringend dit project is en doen er alles aan om de R0 te laten aansluiten bij de hedendaagse maatschappelijke behoeften. Wij streven mee naar een positieve impact op de economie, de verkeersdoorstroming, de wegveiligheid en de leefbaarheid rond de Ring.”

Vlag Europese Unie

Medegefinancierd door de Europese Unie

Contactgegevens

Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant
Diestsepoort 6 - bus 81
3000 Leuven

t.: +32 (0)16 66 57 50
f.: +32 (0)16 66 57 55

Nieuwsbrief

Wilt u het laatste nieuws over de ring om Brussel in uw mailbox?

Schrijf u dan hier in op onze digitale voortgangsberichten.