Deze zomer werken tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe (én op veel andere plaatsen)

De Vlaamse overheid steekt deze zomer de schop in de grond op de Ring rond Brussel (R0). Op de oostelijke ring krijgt een stuk van 4,7 km snelweg een duurzaam onderhoud en op negen andere locaties gebeuren er slimme, kleinschalige ingrepen die het verkeer vlotter zullen doen doorstromen. De aannemers doen zoveel mogelijk werk in de zomer, zodat de hinder voor de pendelaar minimaal blijft.

 

Structureel onderhoud en "Quick-Wins" voor pendelaars

De weggebruiker heeft niet alleen baat bij de grote herinrichtingsprojecten, zoals de grote herinrichting van de ring die in 2019 start, er is ook nog steeds stuctureel onderhoud van het hoofdwegennet nodig. Met intensieve werken deze zomer tussen de Vierarmentunnel en Wezembeek-Oppem en op de E40 tussen Bertem en Sterrebeek maakt Wegen en Verkeer hier werk van.Naast de grote investeringen denkt Wegen en Verkeer ook aan de pendelaar die vandaag staat aan te schuiven. De komende maanden worden daarom op enkele filegevoelige knooppunten zogenaamde “quick wins” uitgevoerd: relatief kleine ingrepen die grote verbeteringen met zich meebrengen voor de doorstroming.

 

Nieuw asfalt tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe

Op de avond van 12 juni begint een aannemer met de voorbereiding van de werfinrichting tussen tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe. Drie dagen later, op 15 juni, starten de eigenlijke onderhoudswerken. Het wegdek krijgt een grondige onderhoudsbeurt in de beide rijrichtingen. De aannemer zal al het asfalt verwijderen, herstellingen uitvoeren aan de betonnen fundering en ten slotte een gloednieuw asfalt wegdek aanleggen.

Lees meer over deze werf (planning, precieze locatie, omleidingen lokaal verkeer, etc.) op www.wegenenverkeer.be/tervuren

 

Van 15 juni tot eind juli (het einde van de werken) zullen er op de binnenring (richting Namen/Waterloo) en op de buitenring (richting Leuven/Zaventem/Antwerpen/Gent) in de twee rijrichtingen maar twee i.p.v. drie rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer. Hoewel er in die periode minder verkeer over de snelwegen rijdt, verwacht het Vlaams Verkeerscentrum toch aanzienlijke vertragingen door de werken. Weggebruikers doen er dus zeker goed aan om voor hun vertrek de verkeersinformatie te raadplegen op de radio en op www.verkeerscentrum.be.

 

 

Maar liefst negen “quick wins” tussen Groot-Bijgaarden en Tervuren

Ween en Verkeer lichtte onlangs de vijf knooppunten van de Ring rond Brussel door. Het blijkt dat er maar liefst negen locaties zijn waar slimme ingrepen aan de markeringen het verkeer vlotter kunnen laten rijden. In augustus wordt op die locaties de wegbreedte opnieuw ingedeeld, zodat weggebruikers er voortaan optimaal gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimte. Van in Groot-Bijgaarden tot in Tervuren zal het Agentschap Wegen en Verkeer werk maken van deze zogenaamde “quick wins”. Ook hier gebeuren de werken aan de ring in de zomer, om de hinder voor de weggebruiker te beperken, maar ook hier wordt hinder verwacht.

Klik door naar…

Vlag Europese Unie

Medegefinancierd door de Europese Unie

Contactgegevens

Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant
Diestsepoort 6 - bus 81
3000 Leuven

t.: +32 (0)16 66 57 50
f.: +32 (0)16 66 57 55

Nieuwsbrief

Wilt u het laatste nieuws over de ring om Brussel in uw mailbox?

Schrijf u dan hier in op onze digitale voortgangsberichten.