Vernieuwde knooppunten voor vlotter verkeer

Niet alleen de Ring zelf, ook de knooppunten van de Ring met de E40, de E19 en de A12 worden helemaal heringericht. De Vlaamse overheid vernieuwt de knooppunten van de Ring met andere snelwegen in Sint-Stevens-Woluwe (E40), Groot-Bijgaarden (E40), Machelen (E19) en Strombeek-Bever (A12). Na de herinrichting van de knooppunten zakl het verkeer er vlotter en veiliger kunnen rijden.  

Lees meer over de herinrichting van het knooppunt van de Ring en de E19 (in Machelen), sinds augustus 2015 in volle uitvoering. In dit artikel vind je informatie over de aanpassingen die we in de zomer van 2017 gaan uitvoeren aan vijf knooppunten van de Ring - met die aanpassingen komt er nog voor de start van de grote herinrichting op die locaties een vlottere doorstroming. 

Knooppunt Sint-Stevens-Woluwe

Het knooppunt Sint-Stevens-Woluwe vormt de verbinding met Brussel, Machelen, Leuven en Tervuren en is – jammer genoeg - al lang een vaste waarde in de verkeersinformatie op de radio.

 

Dankzij de parallelstructuur van de herinrichting zal het verkeer vlotter van de Ring op de E40 kunnen aansluiten of omgekeerd. De nieuwe, aan te leggen infrastructuur (de parallelrijbanen van de R0 en de verbindingen van de E40 die erop aansluiten) staat hieronder in het grijs afgebeeld.  

Lees meer over hoe u kiest tussen de hoofd- of de parallelrijbaan.  

Knooppunt Strombeek-Bever

Het knooppunt met de A12 in Strombeek-Bever ondergaat een metamorfose. Elke rijrichting krijgt een eigen rijbaan:  

Vandaag moet u bij het oprijden van het knooppunt in Strombeek-Bever nog voorrang geven aan andere bestuurders, of u nu van de A12 komt of de omgekeerde richting volgt. Dat verandert. Na de herinrichting van de Ring zal u het knooppunt kunnen oprijden zonder voorrang te geven, en dat vanuit elke richting. Een reuzenstap vooruit voor de verkeersveiligheid. 

Afdelingshoofd Tim Lonneux van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant maakt de vergelijking met het vroegere klaverblad in Lummen. “Ook daar moest je vroeger voorrang verlenen aan de andere weggebruikers, wat risico’s meebracht. Veel chauffeurs werden verrast door de situatie. Een soortgelijke situatie zien we vandaag op de Ring rond Brussel. Met de herinrichting pakken we dat probleem gericht aan.” 
 

 

 

 

Klik door naar…

Vlag Europese Unie

Medegefinancierd door de Europese Unie

Contactgegevens

Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant
Diestsepoort 6 - bus 81
3000 Leuven

t.: +32 (0)16 66 57 50
f.: +32 (0)16 66 57 55

Nieuwsbrief

Wilt u het laatste nieuws over de ring om Brussel in uw mailbox?

Schrijf u dan hier in op onze digitale voortgangsberichten.