Asse Station

Hoppinpunt

Start van de werken

03/2021

Einde van de werken

07/2021

Regio

Asse

Projectstatus

In uitvoering

Het station van Asse is vandaag al een kruispunt van heel wat vervoersmodaliteiten. Het station wordt bediend door twee S-verbindingen en 10 buslijnen, die de regio rechtstreeks met meerdere Brusselse zones verbinden. De huidige stationsparking kent niet alleen een hoge parkeerbezetting, met de nabijgelegen fietssnelweg Dendermonde - Asse - Brussel ontbreken genoeg en voldoende uitgeruste fietsenstallingen

Door het inrichten van een volwaardig Hoppinpunt langs de N9 Stationsstraat en aan de Asphaltco-site combineren binnenkort niet alleen de bestaande gebruikers van het station van Asse, maar ook de pendelaars uit de nabijgelegen deelgemeenten vlot en eenvoudig verschillende vervoermiddelen. Zo verbeteren en verduurzamen we ook in jouw buurt de mobiliteit.

Hoe gaat het er uitzien?

Op dit Hoppinpunt zullen 199 wagens kunnen parkeren. Wie inzet op deelmobiliteit vindt er 3 Kiss&Rides, 5 parkeerplaatsen voor autodelen, inclusief laadpalen of kan gebruik maken van een van de 14 deelfietsen.

Fietsers kunnen gebruik maken van een overdekte fietsenstalling met plaats voor maar liefst 400 fietsen, inclusief plaats voor buitenmaatse fietsen. Er is ook de mogelijkheid om een van de individuele fietskluizen te huren, voorzien van laadpunten. Aan een fietsherstelpunt kunnen kleine problemen aan de fiets worden verholpen. Je reis vanop het Hoppinpunt verderzetten kan met de trein of de bus.

Vanaf de zomer 2021 zal je aan Hoppinpunt Asse Station vlot en veilig tussen verschillende vervoermodi kunnen ‘hoppen’!

Fietssnelweg Dendermonde - Asse - Brussel

De fietssnelweg F212 is nog niet helemaal klaar. De F212 Asse-Brussel loopt langs de spoorlijn Dendermonde-Jette en verbindt Asse station met het station van Zellik, het researchpark Zellik en Brussel en wordt in de toekomst een echte spoorroute. Je fietst via de F212 op minder dan 45 minuten van Asse tot Brussel.  

Met de steun van

Dit project wordt uitgevoerd met steun van de NMBS en het Europees Fonds Voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De steun van het EFRO bedraagt 584 447 euro.

Bewonersbrieven

9 februari '21 Bewonersbrief Hoppinpunt Station Asse_0
Pdf1.83 MB
Download

Plannen

Hoppinpunt Asse plannen_0
Pdf2.97 MB
Download