17-03-2018
Gemeentecomplex Zijp
Zijp 101
1780 Wemmel
12:00

Infomarkt Wemmel

Bezoek de infomarkten op zaterdag en steek je licht op over het programma Werken aan de Ring. Want met de Ring, daarmee doelen we op heel wat meer dan de herinrichting van de R0. Het programma bevat immers een pak maatregelen die de mobiliteit in de regio duurzamer zullen maken en de leefbaarheid rondom de Ring verhogen. Er komen fietssnelwegen, extra openbaar vervoer, betere infrastructuur voor voetgangers, meer ruimte voor groen en dieren,…

Daarnaast zoomen we in op meer lokale projecten. We tonen graag onze plannen voor de op- en afritten en enkele mogelijke concepten voor de inrichting van de bermen en randen rond de Ring. Onze experts zijn de hele dag aanwezig om vragen te beantwoorden en meer uitleg te geven.

We zijn benieuwd naar jouw suggesties en naar de Ringideeën en wensen van kinderen. Zij kunnen mee knippen, plakken, knutselen en tekenen aan de langste straat van het land! Onder begeleiding kunnen onze ontwerpers van morgen bouwen aan hun ideale straat. Hoe zien zij de ruimte het liefst ingevuld? En mobiliteit, wat betekent dat? Een speeltuin, een lanceerbasis voor raketten, een klimboom of een zebrapad voor poezen? In de langste straat is er plaats voor elk idee. Stip die zaterdag dus alvast aan in je agenda!