Mobiliteitsmarkt

Mobiliteitsmarkt

Tijdens de eerste editie van het congres 'Are you future-proof?' op 18 september 2018 vond een mobiliteitsmarkt plaats waar verschillende leveranciers concrete mobiliteitsoplossingen voorstelden.

Bike to Work

Bike to Work is het online platform waarmee bedrijven en organisaties hun medewerkers aanmoedigen om te fietsen naar het werk. 250 werkgevers en 44.000 werknemers nemen deel. Ook werknemers die een deel van hun traject fietsen kunnen deelnemen. Met Bike to Work motiveren collega’s elkaar tijdens laagdrempelige en prikkelende wedstrijden: de Summer Challenge en de Winter Trophy.

Ontdek alle info op www.biketowork.be/.

Contactgegevens

 • Dieter Snauwaert
 • Accountmanager Bike to Work
 • Tel: 02 / 502 68 51
 • Gsm: 0497 / 12 28 93
 • E-mail: info@biketowork.be

Blue-bike

Blue-bike, dat is jouw fiets in elke stad. Je eindbestemming ligt meestal verder dan waar trein, tram of bus je brengen.

Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen is er Blue-bike. Je vindt de blauwe stadsfietsen in heel België aan 57 trein-, tram- en busstations en enkele P&R's. Bij het terugkeren breng je de Blue-bike gewoon terug naar dezelfde locatie. Of het nu om woon-werkverkeer gaat, om dienstverplaatsingen of om bezoekers aan uw kantoor: het is gemakkelijk en duurzaam.

Ontdek alle info op www.blue-bike.be/

Contactgegevens

BMx Mobile

Voor een vlotter woon-werkverkeer neem je vanaf nu het openbaar vervoer tot het centrum van de stad, of rij je met de wagen tot een parking aan de rand. Eventueel nog een ritje met bus, tram of metro, en de laatste kilometers leg je razendsnel af met je e-bike, e-scooter of e-step. Opvouwen, veilig naast je bureau laten opladen en je werkdag neemt een snelle start!

Kies voor de ultieme vrijheid van BMx Mobile met onze Folding e-bike, Smartcity e-scooter, Lite Mini e-scooter en Smartcity e-step.

Ontdek alle info op bmxmobile.be

Contactgegevens

Commuty

Commuty is een app die bedrijven helpt met hun mobiliteit. Ze werken onder andere voor slim parkeermanagement, ‘bicyle raising’ en ‘carpool elevation’. Commuty verzorgt verschillende modules op maat van al uw behoeften. Zo bouwen ze aan een mobiliteitsplatform dat uw parkeer- en bereikbaarheidsproblemen oplost. Alle oplossingen worden in één alomvattende web en mobiele app vervat, die eender waar en wanneer een geweldige gebruikerservaring biedt.

Bij Commuty worden de medewerkers centraal geplaatst in de vormgeving van uw nieuwe mobiliteitsplan, via opleidingen, games en coachingsessies. De methoden, sterke ondersteuning van begin tot eind en vakkennis van Commuty zijn het tovermiddel om slimmer te parkeren en beter te pendelen.

Ontdek alle info op www.commuty.net

Contactgegevens

Cowboy

Cowboy is een Belgische start-up die een innovatieve elektrische fiets heeft ontwikkeld voor de moderne pendelaar. De ambitie van Cowboy is het verbeteren van de mobiliteit in de stad en het veilig en snel besturen van de fiets. De elektrische fiets weegt slechts 16 kg, heeft veiligheidslichten vóór en achter, een ingebouwd remsignaal en geïntegreerde hydraulische remmen. Cowboy heeft daarnaast ook een applicatie ontwikkeld die van de fiets een geconnecteerd object maakt met functies als: navigatie, aan- en uitschakeling en een dashboard met alle gegevens.

Ontdek alle info op cowboy.bike.

Contactgegevens

Cycle Valley

Cycle Valley biedt zorgeloze fiets- en mobiliteitsoplossingen.

En met zorgeloos bedoelen we:

 • Advies, test, onderhoud op locatie
 • Pechbijstand, omnium verzekering
 • Online fleet beheer tool

Deze service bieden we aan onder de vorm van leasing, verhuur of groepsaankoop.

Ontdek alle info op www.cyclevalley.be.

Contactgegevens

De Lijn

De Lijn is de partner van het Vlaams Gewest voor het stedelijk en regionaal openbaar vervoer in, van en naar Vlaanderen. De Lijn is een extern verzelfstandigd agentschap.

De Centrale Diensten in Mechelen, tevens de zetel van De Lijn, coördineert en ondersteunt de werking van de entiteiten.

In elke Vlaamse provincie zorgt een provinciale dienst of entiteit voor de dagelijkse dienstverlening en het contact met de stakeholders & reizigers.

De Lijn baat drie tramnetten uit (Antwerpen, Gent en de kusttram). Het busaanbod wordt voor circa de helft uitbesteed aan exploitanten.

Ontdek alle info op www.delijn.be/nl/zakelijk-aanbod/

Contactgegevens

 • Frederik van Langenhove / Klantenbeheerder Bedrijven
 • De Lijn Centrale Diensten
 • Afdeling Klant & Verkoop
 • Tel: +32 (0)15 40 89 41
 • GSM: +32 (0)471 10 59 17

De Vlaamse Waterweg

De Vlaamse Waterweg nv beheert en exploiteert de waterwegen als een krachtig netwerk dat bijdraagt aan de economie, de welvaart en de leefbaarheid van Vlaanderen. De Vlaamse Waterweg nv versterkt het vervoer via de binnenvaart, zorgt voor waterbeheersing en vergroot de aantrekkelijkheid van de waterwegen voor recreatie, toerisme en natuurbeleving.

Onze ambities zijn helder:

 • Meer binnenvaart voor een vlotter Vlaanderen.
 • Toekomstgericht investeren en innoveren.
 • Waterbeheersing voor een veilig Vlaanderen.
 • Water(wegen), bron van leven én beleving.

Ontdek alle info op www.vlaamsewaterweg.be

Contactgegevens

DriveNow

DriveNow biedt in Brussel 310 BMW en MINI aan die per minuut kunnen gehuurd worden. Uw DriveNow app is uw sleutel voor de wagens. Vind een auto met de applicatie, ontgrendel hem en u bent vertrokken. Rijd van punt A naar punt B en parkeer de wagen op eender welke publieke parkeerplaats. U betaalt 33 cent per minuut en alles is inbegrepen: de auto, brandstof, parking, belastingen en verzekering. Nooit meer betalen voor brandstof of parking en toch met een BMW of MINI rijden – Drive Now biedt u deze mogelijkheid. Zelfs als u met de trein, met de bus of met een collega carpoolt naar uw werk, dankzij DriveNow bent u altijd zeker dat u een wagen hebt.

Ontdek alle info op www.drive-now.com

Contactgegevens

Eurides

Eurides staat de HR, Finance & Mobiliteitsmanager bij in het beheer van slimme mobiliteits-opties voor werknemers.

Op deze manier kunnen organisaties hun aanbod van trein, bus, metro, fietsvergoeding flexibiliseren en ook uitbreiden naar alle nieuwe slimme mobiliteits-spelers (deelfietsen, deelwagens, nieuwe taxi-diensten zoals Uber,...).

Eurides legt hierbij een bijzondere focus op de dagdagelijkse administratie en integratie met bedrijfsprocessen & applicaties (bv. Pay-Roll, financiële applicaties,…).

Ontdek alle info op www.eurides.be.

Contactgegevens

Joyn joyn

The Smart Move JoynJoyn® is een mobiliteitsassistent voor je dagelijkse leven. Het helpt u om de beste optie van gedeelde mobiliteit rond u en in real-time te visualiseren. Joyn Joyn® is de meest uitgebreide assistent. Onze aanbevelingen omvatten de meest relevante oplossingen in Brussel: gedeelde- auto's, fietsen en scooters, tram, bus, metro... Met Joyn Joyn®, laten we de stedelijke mobiliteit opnieuw uitvinden!

Ontdek alle info op joynjoyn.com.

Contactgegevens

Mobit

Minder auto's, meer fietsers voor een schonere toekomst. Mobit-fietsdelen streeft naar het gebruik van de fiets voor korte verplaatsingen in het stadscentrum. Op deze manier kunnen we het gebruik van de auto en de CO2-uitstoot verminderen.

We hebben meer fietsers nodig, niet meer fietsen. Mobit zorgt ervoor dat er altijd toegang is tot een goede, veilige, goed onderhouden fiets.

Ontdek alle info op https://www.mobit.eu/.

Contactgegevens

 • Alexander De Bièvre / Co-founder & Business development manager
 • Tel: +32 488 10 82 25
 • E-mail: alexander.debievre@mobit.eu
 • Adres: Mobit Belgium bvba, Eindeken 3, 9940 Evergem

Modalizy

 • Modalizy nv is een filiaal van de groep OCTA+ dat bedrijven een oplossing biedt op vlak van mobiliteit. Onze oplossingen zijn ontwikkeld in samenwerking met een netwerk van Belgische mobiliteitspartners.
 • Op weg naar een multimodale mobiliteit wil Modalizy met bedrijven meewerken aan een mobiliteitsbeleid en daarbij aansluitend het beheer van professionele mobiliteitskosten.
 • Een all-in-one oplossing voor uw mobiliteit, uw mobiliteitsbudget en uw cafetaria plan.

Ontdek alle info op www.modalizy.be.

Contactgegevens

NMBS

NMBS, dat zijn 235,5 miljoen reizigers in binnenlands verkeer, 357.572 zitplaatsen en 551 stations.

GEN Brussel In een straal van 30km rond de hoofdstad vinden we de S-zone Brussel met maar liefst 143 stations, 12 voorstedelijke verbindingen, meer dan 700 treinen per werkdag en een eigen logo.

Ontdek alle info op www.belgianrail.be/nl/s-trein.

Contactgegevens

 • NMBS Business Center
 • Tel: 02 528 25 28 (op werkdagen van 9u tot 17u)
 • E-mail: businnes@nmbs.be

Office on Wheels

De kantoorbus: het rijdend kantoor dat reistijd omzet in werktijd ! Eenvoudig: stap op de bus en je kan vrij van fileleed beginnen werken!

Een samenwerkingsverband met een missie Office On Wheels is oorspronkelijk ontstaan als initiatief van BAAV (Beroepsfederatie van Autobus- en Autocarondernemers) met ondersteuning van VLAIO en Antwerp Management School (het vroegere VIM), en is ondertussen uitgegroeid tot een kwaliteitslabel dat ter beschikking wordt gesteld aan diens partners die zich samen achter het project Office On Wheels hebben gezet.

Ontdek alle info op www.officeonwheels.be.

Contactgegevens

 • Kaat Debaveye / Projectbeheerder
 • Adres: Moorseelsesteenweg 2, 8800 Roeselare
 • E-mail: kathelijn.debaveye@baav.be
 • Tel: +32 51 22 60 60
 • GSM: +32 477 42 21 87

Optimile

Optimile is een Gentse scale-up die een white-label Mobility-as-a-Service platform & app ontwikkelt. Deze mobiliteitsoplossing laat eindgebruikers toe om een volledige route van A tot Z binnen één enkele mobiele omgeving te plannen, te boeken en te betalen. Hiermee richt het softwarebedrijf zich tot organisaties die mobiliteit willen aanbieden aan particulieren of een mobiliteitsbudget en -pakket willen toekennen aan werknemers. Naast de ontwikkeling van de software sluit Optimile hiervoor partnerships met tal van mobiliteitsoperatoren, zoals o.a. openbaar vervoer, taxi, deelfietsen, elektrische laadpunten, shuttlediensten, parking, deelwagens, enz.

Ontdek alle info op www.optimile.eu.

Contactgegevens

 • Pieter Glorieux
 • E-mail: pieter.glorieux@optimile.eu,
 • Tel : +32 492 60 99 36
 • Adres Hoofdkantoor: Sassevaartstraat 46 bus 204 (Dok Noord), 9000 Gent

Renta

Renta vertegenwoordigt als federatie van de voertuigenverhuurders de belangen van leasingmaatschappijen en korte termijn verhuurders. Het aanbod van onze leden omvat niet alleen klassieke bedrijfswagens en huurwagens voor zakelijke en particuliere klanten, maar ook flexibele oplossingen waarvan de auto al dan niet onderdeel uitmaakt.

Ze wijzen graag de weg naar de oplossingen die hun leden kunnen bieden om de reistijden en het verplaatsingscomfort van de werknemers te verbeteren en de impact op de leefomgeving te verminderen.

Ontdek alle info op www.renta.be.

Contactgegevens

 • Frank Van Gool / Algemeen Directeur
 • Tel: 02 669 69 70
 • E-mail: fvangool@renta.be
 • Adres: Renta VZW, Leuvensesteenweg 369, 1932 Zaventem

SD Worx

Als toonaangevende Europese speler in payroll en HR, biedt SD Worx wereldwijd diensten op het gebied van payroll, HR, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing. Vandaag vertrouwen meer dan 63.000 grote en kleine organisaties wereldwijd op de meer dan 70 jaar ervaring van SD Worx.

Ontdek alle info op www.sdworx.be.

Contactgegevens

Taxistop

Taxistop is een vzw die in België actief is sinds 1975 en heeft als streefdoel om méér te doen met minder middelen: zo ontwikkelde Taxistop verschillende diensten op vlak van gedeelde mobiliteit. De 4.500 dagelijkse carpoolaanbiedingen op carpool.be zorgen jaarlijks voor maar liefst 10 miljoen gedeelde kilometers, dankzij duizenden carpoolers in België.

Zij besparen jaarlijks samen 2.000 ton CO2 uitstoot op weg naar het werk. Taxistop biedt bedrijven en bedrijvenzones een toolkit op maat om succesvol een carpoolbeleid te implementeren: Expertise, campagnes, en innovatieve tools voor het zoeken naar carpoolpartners, registratie van mobiliteitsgedrag en centraal beheer.

Ontdek alle info op www.taxistop.be.

Contactgegevens

 • Apolline Stockhem / Contactpersoon Brussel
 • E-mail: ast@taxistop.be
 • Tel: 02 227 93 07
 • Bram Dousselaere / Contactpersoon Vlaanderen
 • E-mail: bdo@taxistop.be
 • Tel: 09 242 32 16

Vamos at Work

Autobussen Cannaerts i.s.m. Voka Vlaams-Brabant.

Een innovatieve mobiliteitsoplossing voor woon-werkverkeer. Vamos at Work brengt werknemers van welbepaalde bedrijventerreinen, 2x daags, rechtstreeks, van op goed bereikbare en intermodale hubs tot aan de bedrijfspoort. ‘s Avonds doet Vamos at Work hetzelfde traject 2x in de omgekeerde richting.

Voor de werkgever is Vamos at Work:

 • een slimme deelbus
 • voor het woon-werkverkeer
 • van zijn medewerkers

Voor de werknemers is Vamos at Work:

 • de luxe van comfortabel
 • en stressvrij pendelen
 • naar en van het werk

Ontdek alle info op www.vamos.mobi.

Contactgegevens

Via Mobile

Via Mobile is een onafhankelijk mobiliteitsbureau dat bedrijven adviseert en begeleidt in het effectief verhogen van de bedrijfsmobiliteit van zijn medewerkers. Dankzij een unieke strategie en bijhorende aanpak, slagen wij erin duurzame en werkbare mobiliteits-oplossingen binnen het bedrijf te installeren.

Onze producten en diensten:

 1. Diepgaande mobiliteitsenquêtes
 2. Opstellen werkbare mobiliteitsplannen
 3. Coaching, sensibilisering en training van medewerkers/pendelaars
 4. Leveren tijdelijke mobiliteitsmanagers
 5. Conversie van fleet- naar mobiliteitsmanagement
 6. Ad-hoc moeilijkere mobiliteitsvraagstukken binnen bedrijven oplossen

Ontdek alle info op www.via-mobile.be.

Contactgegevens

Vlaams-Brabant

De fietstest is een project van de provincie Vlaams-Brabant om meer werknemers op de fiets te krijgen. Vlaams-Brabantse bedrijven testen drie weken lang een vloot met degelijke elektrische fietsen, e-bakfietsen en vouwfietsen. De werknemers engageren zich om zoveel mogelijk woon-werkritten met de testfietsen af te leggen. Die positieve fietservaring moet hen ertoe verleiden om vaker voor de fiets te kiezen in het woon-werkverkeer en om een e-fiets aan te kopen.

De Fietstest wordt gratis aangeboden aan bedrijven met vestiging in de provincie Vlaams-Brabant.

Ontdek alle info op www.vlaamsbrabant.be.