15 oktober: opening eerste deel nieuwe Henneaubrug

13/10/2022

Zaterdag 15 oktober gaat het eerste deel van de nieuwe brug aan de Hector Henneaulaan tussen Zaventem en Machelen open! Fietsers en voetgangers hebben nu volledig afgeschermde paden, veilig langs het autoverkeer en de bussen. Een eerste belangrijke stap naar meer verkeersveiligheid voor alle weggebruikers. De opening was oorspronkelijk voorzien op vrijdag 14 oktober. Door een vertraging bij het aanbrengen van de belijning werd de opening één dag uitgesteld.

Na de installatie van het tweede deel van de nieuwe brug, vermoedelijk eind volgend jaar, wordt de volledige brug definitief ingericht. Bij die inrichting hoort ook een ecopassage waardoor dieren hun leefgebieden aan beide kanten van de snelweg veiliger kunnen bereiken. Tegen de zomer van 2024 is de brug helemaal klaar voor gebruik.

Let op! Tijdens de nacht van 29 oktober breken we de oude brug af. Dit zal zeer sterke hinder veroorzaken op zowel de Hector Henneaulaan als de Ring. We raden aan de omgeving te mijden tussen 29 oktober 21u en 30 oktober 12u.

Meer info vind je op de projectpagina