2021: Blik op de toekomst

Veilig en vlotter verkeer, multimodale Hoppinpunten, meer groen en meer leefbaarheid in de rand rond Brussel. Ook in 2021 blijven we er werk van maken. Momenteel lopen er heel wat projecten in verschillende regio’s tegelijk. Om het overzichtelijk te houden, zetten we daarom graag kort enkele werven voor u op een rijtje.

  • Dit voorjaar start de Werkvennootschap aan de herinrichting van het op- en afrittencomplex Koningslo-Vilvoorde aan de Medialaan en de Tyraslaan. Momenteel voeren de nutsmaatschappijen hier de nodige werken uit. Eenmaal zij klaar zijn, start de aannemer in maart met de voorbereidende werken om het verkeer onder de brug van de R0 te kunnen reorganiseren.

 

  • In juni 2021 starten we met de werken fase 1 van de fietssnelweg F2 langs spoorlijn 50. De F2 wordt een hoogkwalitatieve, veilige en comfortabele fietsverbinding die langs verschillende treinstations loopt. Zo wordt de combinatie met het openbaar vervoer optimaal.  
  • Langs de HST-spoorlijn tussen Leuven en Brussel loopt de F3 HST-fietssnelweg. We leggen een nieuwe fietsbrug aan over de Ring rond Brussel, zodat fietsers en voetgangers veilig de oversteek kunnen maken.

 

  • Wezembeek-Oppen krijgt een volwaardig Hoppinpunt op de grens met Tervuren. Aan de tramterminus van lijn 44 kan je binnenkort vlot en eenvoudig verschillende vervoersmiddelen combineren, dankzij de komst van een uitgebreide parking, verschillende fietsenstallingen en een fietsherstelpunt. De werken aan het Hoppinpunt Tramterminus Lijn 44 starten in maart 2021.  
  • In juli 2021 starten in Overijse de werken aan de fietshelling van de Welriekendedreef. De voetgangerstunnel onder de Ring maken we vlot toegankelijk voor fietsers, mindervaliden, rolstoelgebruikers en kinderwagens. De bestaande trappen maken plaats voor een fietshelling.  
  • Midden 2021 starten de werken aan een nieuwe verbinding in het Zoniënwoud: het eco-recreaduct De Priorij. Wandelaars en fietsers kunnen via De Priorij comfortabel en veilig van aan het station van Groenendaal wandelen over de Ring tot aan het Bosmuseum. De werken zullen vooral ’s nachts georganiseerd worden. De Ring wordt daarbij nooit volledig afgesloten.  
  • Begin dit jaar startten de werken voor de langverwachte heraanleg van de dorpskern van Jezus-Eik. Meer verkeersveiligheid, meer groen en extra aandacht voor de zachte weggebruiker zijn hier de focus.

Wil je graag meer informatie over deze werven en de faseringen, timings en omleidingen? Op de projectpagina's vind je alle actuele informatie per werf en project terug. Schrijf je daar ook in op onze projectnieuwbrieven en blijf stipt op de hoogte van de werkzaamheden en eventuele omleidingen.