Eerste editie 'Werken aan de Ring' krant valt in de bus

Op maandag 4 juni vallen zo'n 350.000 infokrantjes over de Werken aan de Ring in de bus bij de inwoners van de Vlaamse en Brusselse (deel)gemeenten die geografisch dicht bij de Ring liggen. In het krantje vind je een heleboel randinformatie over het leven in, rond, op en over de Ring rond Brussel en het multimodale programma Werken aan de Ring dat De Werkvennootschap zal realiseren. Ook de belangrijkste mijlpalen van de Werken aan de Ring, staan centraal in dit krantje. Een uitnodiging voor drie nieuwe participatiemomenten in juni, in Wemmel, Zaventem en Vilvoorde, staat op de achterkant van de krant. 

Lees het volledige krantje hier!

Fietsmanagers aan het woord

Zo vertellen de Brusselse en Vlaams-Brabantse fietsmanagers over de fietssnelwegen die De Werkvennootschap op korte termijn zal aanleggen. Een goede zaak, volgens de fietsmanagers. De Ring vormt nog te vaak een barrière voor de fietser. Als in de toekomst die oversteek vlotter en veiliger kan gebeuren, zullen meer mensen de fiets nemen, zeggen ze. 

Ringtrambus: eerste werken 

Ook de Ringtrambus komt aan bod. In de zomer van 2019 beginnen de eerste voorbereidende werken voor deze lijn. De Ringtrambus maakt als onderdeel van Brabantnet ook een belangrijk deel uit van de Werken aan de Ring: ook de Sneltram tussen Willebroek en Brussel-Noord en de Luchthaventram tussen Brussel-Noord en de luchthaven worden door De Werkvennootschap aangepakt. 

Mijlpalen

In het midden van de krant vindt de lezer alle mijlpalen van het programma 'Werken aan de Ring'.  Vooral de fietssnelwegen en het Brabantnet zullen de komende jaren de mobiliteit en leefbaarheid van het hele gebied rond de Ring snel verbeteren. Ook de procedures en processen die worden doorlopen, staan hierop helder uitgelegd. 

Kinderpagina

Op een toffe kinderpagina kunnen kinderen kennismaken met de 'Ringdiertjes': een diverse groep fauna die zich rond de Ring bevindt... De bruine kikker, de toepasselijke Ringslang, en ook het Eikelmuisje, dat met zijn Zorro-maskertje ook wel eens het 'fruitdiefje' wordt genoemd. 

Download hier de poster van de dieren en planten van de Ring.

Lees de uitgebreide krantenartikels hier: