Geslaagde eerste editie congres 'Are you future-proof?'

Op dinsdag 18 september organiseerde de Werkvennootschap in Brussel voor de eerste keer het congres 'Are you future-proof?'. 120 deelnemers lieten zich inspireren door experten en bedrijven die de eerste stap gezet hebben naar een betere mobiliteit. De dag werd afgesloten door een mobiliteitsmarkt, waarbij bedrijven kennis maakten met innovatieve mobiliteitsaanbieders.

Zowel logistiek vervoer als woon-werkverkeer kwam uitgebreid aan bod. Presentaties van onder andere Transport en Logistiek Vlaanderen en Multimodaal.Vlaanderen vertelden over mobiliteitsuitdagingen en -oplossingen binnen de logistieke sector. Colruyt en Remitrans gaven hun visie op de mobiliteit van morgen in de transportwereld.

Na een presentatie van Via Mobile vertelden werkgevers zoals North Sea Port, Octa+, Deloitte en UZ Brussel over de uitdagingen die zij aangaan om mobiliteit bij hun werknemers te verbeteren.

New Mobility Network

Tijdens het congres werd ook het startschot gegeven van het New Mobility Network. Dat is een nieuw opgericht netwerk dat bedrijven ondersteunt om, samen met hun werknemers, de omslag naar een beter werknemersverkeer en goederentransport te maken. Het meest gebruikte woord tijdens het congres was niet voor niets “samen”. Elkaar inspireren en samen de belangrijke uitdagingen in mobiliteit aanpakken, dat wil de Werkvennootschap met de lancering van dit netwerk ondersteunen.

In de toekomst zal dit netwerk themadagen organiseren over logistiek vervoer en werknemersvervoer. Zo komen de specifieke noden van alle bedrijven aan bod en kan samen gewerkt worden aan de mobiliteit van morgen.

Fietsambassadeurs

Als afsluiting van het congres werden de 5 gekozen fietsambassadeurs voorgesteld.

Mobiliteitsmarkt

Vlaams Minster van Mobiliteit en Openbare werken Ben Weyts opende de mobiliteitsmarkt, waar verschillende leveranciers concrete mobiliteitsoplossingen voorstelden. Ontdek hier de mobiliteitsaanbieders.

De foto’s op onze Facebook-pagina illustreren het goedgevulde programma van de dag.