Infosessie bedrijven N209

09/07/2019

Vernieuwing van op- en afrit 6 Vilvoorde-Koningslo

Deze bedrijvensessie vond plaats op 3 september 2019.

De Werkvennootschap werkt druk aan het multimodale programma Werken aan de Ring. Daarmee investeren we in 20 km nieuwe weginfrastructuur, 60 km nieuwe fietspaden en 60 km nieuwe tram(bus)infrastructuur. De werken voor een aantal fietssnelwegen en voor de Ringtrambus zijn alvast gestart.

Voor de eigenlijke herinrichting van de Ring rond Brussel van start gaat, focust De Werkvennootschap zich op een aantal belangrijke fietssnelwegen en quick wins. Dat zijn projecten die versneld worden aangepakt. Zo wordt ook de op- en afrit aan de Medialaan en de Tyraslaan in Koningslo heraangelegd. De brug wordt gerenoveerd waardoor de levensduur verlengt. We zetten met dit project ook volop in op de zachte weggebruiker. Dankzij een “vliegende” fietsbrug kunnen fietsers veilig en conflictvrij oversteken. De weginfrastructuur wordt compacter gemaakt, waardoor ruimte vrijkomt voor groen en groenverbindingen.

De omgevingsvergunningsaanvraag is ingediend en het openbaar onderzoek is afgelopen. De werken zelf zullen in de loop van 2020 in uitvoering gaan.

Omdat werken gepaard gaan met hinder, willen we de bedrijven in de buurt nu al informeren. We geven uitleg bij het ontwerp, de uitvoering en de timing.