Tweede editie 'Werken aan de Ring'-krant

Zo’n 360.000 inwoners van de Vlaamse en Brusselse (deel)gemeenten rond de Ring ontvangen begin december de tweede editie van de 'Werken aan de Ring'-krant. In de krant vinden ze een heleboel randinformatie over het leven in, rond, op en over de Ring rond Brussel en het multimodale programma Werken aan de Ring dat De Werkvennootschap zal realiseren. Deze editie bericht onder andere over de Ringtrambus, de studie rond Ring Oost, wat er met alle inspraak is gebeurd, en de geplande gespreksavonden in het voorjaar van 2019.

Lees de volledige krant

Alternatieven worden bestudeerd

Op basis van alle inspraak die is verzameld en bestudeerd, zijn er een aantal alternatieven voor de herinrichting van de Ring geformuleerd. Die alternatieven worden verder onderzocht en uitgewerkt op vlak van technische haalbaarheid. Op de voorpagina van de krant wordt dit helemaal uitgelegd.

Meer over de ringinfrastructuur  

Gespreksavonden 2019

In het voorjaar van 2019 nodigt De Werkvennootschap de bevolking uit op een gespreksavond in hun buurt. In totaal komen 20 gemeenten langs de Vlaamse Rand en in Brussel aan de beurt. Tijdens de gespreksavonden worden studies naar alternatieven en varianten met de burgers gedeeld. In deze periode reist ook een infokiosk langs de gemeenten in de Rand en Brussel.

Overzicht van de data en de locaties.

Bevraging Ring Oost

Om de studie over de toekomst van de Ring in het oosten van Brussel vorm te geven, wordt de mening van de omwonenden en gebruikers van Ring Oost gevraagd. Welke problemen ervaren ze, wat willen ze graag. In een korte enquête wordt er gepeild naar de kansen en knelpunten voor alle weggebruikers, voor versterking van het groen en verbetering van de leefbaarheid. Iedereen kan meedoen via ringoost.be.

Ringspotters

Bouw mee aan ons fotoarchief op Instagram en maak kans op een mooie prijs.

De Ring rond Brussel is een visueel baken in het landschap. Een baken dat een grote rol speelt voor iedereen die er zich rondom verplaatst, die er woont of werkt. En dat willen we graag in beeld krijgen! Ben jij een van de vele mensen die zich af en toe op, onder of langs de Ring begeven? Hou dan je smartphone klaar en bouw mee aan ons beeldarchief van de Ring van vandaag. Want de komende jaren ondergaan de Ring en de ruime omgeving een grondige gedaanteverandering.

Gebruik altijd de hashtag #ringspotters.

Lees de volledige krant