Middenhut (Sint-Genesius-Rode )

Hoppinpunt

Start van de werken

08/2020

Einde van de werken

03/2021

Regio

Sint-Genesius-Rode

Projectstatus

In uitvoering

In Sint-Genesius-Rode wordt gewerkt aan het hoppinpunt aan de Halte Middenhut, één van de belangrijkste onthaalpoorten voor het Zoniënwoud en parrallel aan de N5.

Er komt een groene parking, een fietsenstalling met groendak en een aantal fietskluizen. Pendelaars uit de regio Sint-Genesius-Rode, Waterloo, Linkebeek en Alsemberg combineren binnenkort vlot en eenvoudig verschillende vervoermiddelen. Zo verbeteren en verduurzamen we ook in jouw buurt de mobiliteit.

Hoe gaat het er uitzien?

Op dit Hoppinpunt zullen 86 wagens kunnen parkeren, inclusief plaatsen voor mindervaliden. Je kan je fiets achterlaten op één van de 10 fietskluizen. Daarnaast worden 86 fietsparkeerplaatsen voorzien, met groendak en voorzien van fietsbeugels. Ook je buitenmaatse fiets vindt er een veilige plek. Je reis vanop het Hoppinpunt verderzetten kan met de bus.

Vanaf februari 2021 zal je aan Hoppinpunt Sint-Genesius-Rode vlot en veilig tussen verschillende vervoermodi kunnen ‘hoppen’!

Met de steun van

De Vlaamse Overheid wordt voor de realisatie van dit project financieel ondersteund door het Agentschap Natuur & Bos, een agentschap van de Vlaamse overheid dat ijvert voor het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen en door EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De steun van het EFRO bedraagt 309 937 euro.

Plannen

Mobipunt Sint-Genesius-Rode_0
Pdf3.67 MB
Download