We versterken het openbaar vervoersaanbod in de ruime noordelijke rand rond Brussel met 3 hoogwaardige openbaar vervoerslijnen, het ‘Brabantnet’. De Ringtrambus rijdt tussen Brussels Airport en de Heizel, de Sneltram zorgt voor een vlotte verbinding tussen Willebroek en Brussel en de Luchthaventram brengt reizigers van Brussels Airport naar Brussel-Noord. Dit betekent minder auto’s over de weg en meer (adem)ruimte voor fietsers, voetgangers en de natuur.   

De Ringtrambus brengt je in de toekomst makkelijk doorheen de Noordrand. Zo rijd je bijvoorbeeld vlot van de luchthaven van Zaventem naar het station van Vilvoorde en de Heizel, waar reizigers snel en comfortabel kunnen overstappen op trein, tram of metro. Vlot van en naar de haltes kan via de extra fietsvoorzieningen en ruimte voor voetgangers langsheen het traject. Straten en pleinen krijgen een kwaliteitsvolle invulling.

Met de Sneltram rijd je straks langs de A12 van het Fort van Breendonk naar Brussel Noord in slechts 40 minuten. Aan de haltes in Willebroek, Londerzeel, Meise en Strombeek-Bever stappen reizigers eenvoudig over van de fiets/step/auto op de sneltram.  

Met de Luchthaventram spoor je binnenkort vlot van Brussel Noord naar de luchthaven van Zaventem. Goed nieuws dus voor de vele reizigers, maar ook voor de werknemers en bedrijven langs dit traject. Binnen de Ring sluit de tram aan op het bestaande tramsporennet, buiten de ring leidt een nieuwe trambrug de tram over de Ring rond Brussel.

Openbaar vervoer