Werken Sint-Annalaan

Ringtrambus

Regio

Vilvoorde & Grimbergen

Projectstatus

In uitvoering

Werf stilgelegd in strijd tegen coronavirus 

De uitgebreide maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad in de strijd tegen het coronavirus, hebben ook een impact op de wegenwerken aan de Sint-Annalaan. Samen met de aannemer hebben we beslist om de werken tijdelijk stil te leggen. De aangekondigde omleidingen zullen hierdoor ook niet ingevoerd worden.  Met deze maatregel willen we de werknemers beschermen en de verdere verspreiding van het virus tegengaan. De aannemer zorgt vanzelfsprekend voor een opgeruimde werfzone en bereikbaarheid van de omwonenden.

We danken je voor je begrip en zodra een nieuwe startdatum gekend is, brengen we jou op de hoogte! 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De Ringtrambus, een snelle verbinding tussen belangrijke locaties in de Noordrand zoals de Heizel, het station van Vilvoorde en Brussels Airport.

 • De Ringtrambus krijgt een eigen bedding.
 • Parkeerplaatsen worden heringericht. 
 • Nieuwe enkelrichtingsfietspaden worden voorzien.

Slimme fasering

 • De herinrichting van de Sint-Annalaan loopt vanaf de rotonde aan de Meeuwenlaan tot net voor de rotonde aan de Romeinsesteenweg. We werken in drie fases, waarin we telkens eerst de gescheiden riolering plaatsen en daarna de nieuwe wegenis aanleggen. De werken aan de volgende fase starten pas wanneer de vorige fase volledig afgewerkt is.

  Elke fase is opgedeeld in twee deelfases. Het kruispunt in de werfzone vormt telkens deelfase A. De rest van de zone vormt deelfase B. Beide deelfases starten altijd tegelijk op, maar deelfase A (het kruispunt) is vroeger afgewerkt dan deelfase B. Door het kruispunt sneller open te stellen, zijn er meer verkeersbewegingen mogelijk voor het lokale verkeer.

 • Fase 1

  De eerste fase loopt vanaf de rotonde aan de Meeuwenlaan tot net voor het kruispunt Ringlaan-Koningslosesteenweg-Strombeeksesteenweg. Zowel deelfase 1A als deelfase 1B starten op 30 maart en duren tot eind september.

 • Fase 2

  Fase 2 start aan het kruispunt Ringlaan-Koningslosesteenweg-Strombeeksesteenweg en eindigt net voor het kruispunt Bloemendallaan-Groendallaan. Deelfase A loopt van eind september tot begin december. Deelfase 2B begint in december 2020 en loopt tot mei 2021.

 • Fase 3

  De derde fase bestaat uit de zone vanaf het kruispunt Bloemendallaan-Groendallaan tot net voor de rotonde met de Romeinsesteenweg. Ook het kruispunt zelf, de Kasteelstraat en de Sint-Amandsstraat tot aan de Mutsaertplaats vallen binnen fase 3. De timing voor fase 3 wordt later gecommuniceerd.

Met de slimme fasering zorgen we voor een maximale spreiding van de hinder. Toch heeft elke fase een aanzienlijke impact op het verkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de A12 en de R0. Ook vrachtverkeer zal zoveel mogelijk aangeraden worden om de Sint-Annalaan te vermijden.

Lokaal autoverkeer (- 3,5 ton) rijdt via enkele zijstraten om de werken heen. De plannetjes in deze folder tonen de omleidingsroutes per (deel)fase. De omleidingen voor deelfase 3A en 3B worden later gecommuniceerd.

De omleidingen voor fase 1, zowel deelfase 1A als deelfase 1B, gelden van 30 maart tot eind september.

Tijdens fase 1, zowel deelfase A als B, zal doorgaand verkeer en vrachtverkeer (+3,5t) een omleiding moeten volgen. Deze omleiding geldt van 30 maart tot eind september.

De omleidingen voor deelfase 2A gelden van eind september tot begin december.

De omleidingen voor deelfase 2B gelden van december 2020 tot mei 2021

Bewonersbrieven

20 ma '20 Bewonersbrief St-Annalaan
Pdf478.24 kB
Download
25 feb. '20 Brief St-Annalaan
Pdf274.27 kB
Download
22 okt. '19 Brief Sint-Annalaan_0
Pdf1.14 MB
Download
17 juni '19 Bewonersbrief Sint-Annalaan
Pdf651.51 kB
Download
18 okt. '18 Brief Sint-Annalaan
Pdf574.86 kB
Download

Plannen

7 feb. '20 De Lijn Het Voor segment 3
Pdf10.08 MB
Download
7 feb. '20 De Lijn Het Voor segment 4
Pdf10.39 MB
Download
7 feb. '20 Impressie Mutsaardplein
Pdf132.82 kB
Download
7 feb. '20 Impressie kruispunt Sint-Annalaan Meeuwenlaan
Pdf128.43 kB
Download

Nieuwsbrieven

18 dec. '19 Nieuwsbrief Sint-Annalaan
Pdf1 MB
Download

Infoavonden

23 apr. '19 Infoavond Sint-Annalaan_0
Pdf5.81 MB
Download
10 maart 2020 Presentatie Infoavond Sint-Annalaan_0
Pdf5.28 MB
Download