Op 18 mei 2018 heeft de Vlaamse Regering de startnota en de procesnota over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Ruimtelijke herinrichting Ring rond Brussel- deel Noord’ goedgekeurd. De Vlaamse Regering engageert zich daardoor tot de opmaak van een plan om bestemmingswijzigingen en aanpassingen van de stedenbouwkundige voorschriften door te voeren voor de ruimtelijke herinrichting van de ring rond Brussel tussen en met inbegrip van de verkeerswisselaars Groot-Bijgaarden en Sint-Stevens-Woluwe en dit om te komen tot een veiligere ring en een verbeterde werk- en leefomgeving rond de ring.

De Vlaamse Regering zal pas een eerste beslissing over het plan nemen na een raadpleging van de bevolking over het planvoornemen. De raadpleging loopt van 1 juni tot en met 30 juli 2018.

De bevolking wordt uitgenodigd haar inspraakreactie over startnota en procesnota te geven. Iedereen kan deelnemen.

Start- en procesnota voor het plan liggen tijdens die periode op de volgende plaatsen ter inzage:

  • in de gemeentehuizen van Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Asse, Wemmel, Merchtem, Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem  
  • bij de afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en -projecten van het Departement Omgeving, in Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20, 1000 Brussel

 

U kunt het plan ook downloaden van de websites www.omgevingvlaanderen.be en www.werkenaandering.be/nl/denk-mee.

Het betreft een procedure op Vlaams grondgebied. De Brusselse gemeenten, het Waals gewest en Brussels Hoofdstedelijk gewest worden tevens om advies gevraagd.

Er worden 3 publieke participatiemomenten georganiseerd op zaterdag:  

  • 9 juni van 10u tot 13u in het Gemeentecomplex, Zijp 101 in Wemmel,
  • 16 juni van 10u tot 13u in De Factorij, Keibergstraat 1 in Zaventem,
  • 23 juni van 10u tot 13u in de Kruitfabriek, Steenkaai 44D in Vilvoorde

Van harte welkom!

Inspraakreacties kunnen worden ingediend tot uiterlijk maandag 30 juli 2018 via de website www.omgevingvlaanderen.be.

Reageren kan ook per brief. Overhandig uw brief tegen ontvangstbewijs in het gemeentehuis van Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Asse, Wemmel, Merchtem Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zaventem, Kraainem of Wezembeek-Oppem of verstuur de brief aangetekend naar Departement Omgeving, afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en -projecten, Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20 bus 7, 1000 Brussel.