Werken Sint-Annalaan

Ringtrambus

Regio

Vilvoorde & Grimbergen

In maart 2019 starten in jouw buurt de werken voor de Ringtrambus, een snelle verbinding tussen belangrijke locaties in de Noordrand zoals de Heizel, het station van Vilvoorde en Brussels Airport.

 • De Ringtrambus krijgt een eigen bedding.
 • Parkeerplaatsen worden heringericht. 
 • Nieuwe enkelrichtingsfietspaden worden voorzien.

 

Verloop werken Ringtrambus

De werken vorderen goed en de aanleg van de busbanen voor de Ringtrambus verloopt volgens de vooropgestelde timing.

Update over nutswerken

Onder leiding van De Watergroep ondergaan de nutsleidingen in de Sint-Annalaan de nodige aanpassingen. Leidingen en kabels voor water, gas, elektriciteit en telecom worden verplaatst of gemoderniseerd waar nodig. Op die manier ontstaat er voldoende ruimte voor de gescheiden riolering en de nieuwe Ringtrambus-infrastructuur.

De detailplanning kan je raadplegen in de bewonersbrief die je vindt onder downloads.

 

Image

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van dit project

Onlangs toegevoegd

Voorbereidende nutswerken: een stand van zaken

 • Zone 1 Meeuwenlaan tot Ringlaan

  De afgelopen weken en maanden realiseerde De Watergroep enkele doorsteken ter hoogte van het kruispunt tussen de Ringlaan, Koningslosesteenweg en Strombeeksesteenweg. De aanleg van de nieuwe kabels en leidingen is ondertussen afgerond. Nog tot eind januari 2020 koppelt de aannemer de woningen aan op de nieuwe nutsvoorzieningen.

 • Zone 2 Strombeeksesteenweg tot Bloemendallaan

  In de tweede zone legt de aannemer van De Watergroep nog tot midden december de nieuwe nutsvoorzieningen aan. Die werken bevinden zich op dit moment in sleuven aan de oneven zijde van de Sint-Annalaan. In de loop van november verhuizen de werken naar de even zijde van de laan. Van zodra de nieuwe leidingen en kabels aangelegd zijn, kunnen ook daar de nieuwe aankoppelingen gebeuren. Naar verwachting duren de aansluitingen tot het voorjaar van 2020.

 • Zone 3 Bloemendallaan tot Strombeeklinde

  In de loop van december starten de nutswerken in de zone tussen de Bloemendallaan en de Strombeeklinde. Ook daar wordt eerst in sleuven gewerkt, waarna de aansluitingen van de woningen kunnen worden aangepast. Als alles goed gaat, zijn de werken in het voorjaar van 2020 afgerond.

 • Aansluitend werken aan riolering en wegenis

  Bij slecht weer of andere onverwachte omstandigheden kunnen de hierboven vermelde tijdstippen nog wijzigen. Ondertussen bereidt De Werkvennootschap de eigenlijke riolerings- en wegeniswerken voor. In de tweede helft van maart 2020 verwachten we daarmee te starten.

Er zijn nog geen omleidingen gekend.

Bewonersbrieven

22 okt. '19 Brief Sint-Annalaan
Pdf1.14 MB
Download
17 juni '19 Bewonersbrief Sint-Annalaan
Pdf651.51 kB
Download
18 okt. '18 Brief Sint-Annalaan
Pdf574.86 kB
Download

Infoavonden

23 apr. '19 Infoavond Sint-Annalaan_0
Pdf5.81 MB
Download