Werken Sint-Annalaan

Ringtrambus

Regio

Vilvoorde & Grimbergen

In maart 2019 starten in jouw buurt de werken voor de Ringtrambus, een snelle verbinding tussen belangrijke locaties in de Noordrand zoals de Heizel, het station van Vilvoorde en Brussels Airport.

 • De Ringtrambus krijgt een eigen bedding.
 • Parkeerplaatsen worden heringericht. 
 • Nieuwe enkelrichtingsfietspaden worden voorzien.

 

We bevinden ons in fase 1

Meeuwenlaan tot Ringlaan

De afgelopen weken en maanden realiseerde De Watergroep enkele doorsteken ter hoogte van het kruispunt tussen de Ringlaan, Koningslosesteenweg en Strombeeksesteenweg. De aanleg van de nieuwe kabels en leidingen is ondertussen afgerond. Nog tot eind januari 2020 koppelt de aannemer de woningen aan op de nieuwe nutsvoorzieningen. 

De detailplanning kan je raadplegen onder fasering.

Downloads

Raadpleeg de laatste nieuwsbrief van 18 december 2019 en de bewonersbrief van 22 oktober 2019 onder downloads.

Vooruitblik hoofdwerken

Infomoment maart 2020

De hoofdwerken starten eind maart 2020. Wij koppelen hier begin maart een infomoment aan. Ben je benieuwd naar het verloop van de werken of heb je vragen over de concrete uitvoering? Kom dan zeker naar ons infomoment!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang begin 2020 meer info hierover.

 

Image

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van dit project

Voorbereidende nutswerken: een stand van zaken

 • Zone 1 Meeuwenlaan tot Ringlaan

  De afgelopen weken en maanden realiseerde De Watergroep enkele doorsteken ter hoogte van het kruispunt tussen de Ringlaan, Koningslosesteenweg en Strombeeksesteenweg. De aanleg van de nieuwe kabels en leidingen is ondertussen afgerond. Nog tot eind januari 2020 koppelt de aannemer de woningen aan op de nieuwe nutsvoorzieningen. 

 • Zone 2 Strombeeksesteenweg tot Bloemendallaan x Groendallaan

  In de tweede fase legde De Watergroep de nieuwe nutsvoorzieningen aan tot aan het kruispunt met de Bloemendallaan/Groendallaan. Die werken bevonden zich toen in sleuven aan de oneven zijde van de Sint-Annalaan. In de loop van november verhuisden de werken naar de even zijde van de laan. Van zodra de nieuwe leidingen en kabels aangelegd zijn, kunnen de huisaansluitingen gebeuren. Naar verwachting duurt het overkoppelen tot eind april 2020.

 • Zone 3 Bloemendallaan tot rotonde met Strombeeklinde en Romeinsesteenweg

  Na nieuwjaar 2020 starten de nutswerken in de zone tussen de Bloemendallaan en de Strombeeklinde. Ook daar vernieuwt de aannemer eerst de hoofdleidingen, waarna de aansluitingen van de woningen kunnen worden aangepast. Als alles goed gaat, zijn de nutswerken tegen het bouwverlof van de zomer van 2020 afgerond.

 • Aansluitend werken aan riolering en wegenis

  Bij slecht weer of andere onverwachte omstandigheden kunnen de hierboven vermelde tijdstippen nog wijzigen. Ondertussen bereidt De Werkvennootschap de eigenlijke riolerings- en wegeniswerken voor. In de tweede helft van maart 2020 verwachten we daarmee te starten.

Er zijn nog geen omleidingen gekend.

Bewonersbrieven

22 okt. '19 Brief Sint-Annalaan_0
Pdf1.14 MB
Download
17 juni '19 Bewonersbrief Sint-Annalaan
Pdf651.51 kB
Download
18 okt. '18 Brief Sint-Annalaan
Pdf574.86 kB
Download

Nieuwsbrieven

18 dec. '19 Nieuwsbrief Sint-Annalaan
Pdf1 MB
Download

Infoavonden

23 apr. '19 Infoavond Sint-Annalaan_0
Pdf5.81 MB
Download