Wat gebeurt er met de Werken aan de Ring in gebied van BHG?

Dit project omvat over het noordelijke stuk van de Ring rond Brussel tussen de E40 richting Gent en de E40 richting Leuven. Dat stuk wordt opgesplitst in drie zones: de zone Zaventem (vanaf het knooppunt met de E40 richting Leuven tot en met het knooppunt met de E19 naar Antwerpen), de zone Vilvoorde (van het viaduct van Vilvoorde tot aan het knooppunt van de A12 in Strombeek-Bever) en de zone Wemmel (vanaf het knooppunt van de A12 in Strombeek-Bever tot aan het knooppunt van de E40 in Groot-Bijgaarden).

Recent kreeg De Werkvennootschap de opdracht van de Vlaamse Regering om ook het oostelijke deel van de R0 te bestuderen. Het gaat hierbij, in grote lijnen, om het stuk tussen de E40 in Sint-Stevens-Woluwe en de Waalse grens. De nadruk ligt hier vooral op het aanpakken van de grote op- en afrittencomplexen zoals het Vierarmenkruispunt, het Leonardkruispunt, het Groenendaalcomplex en de Brabandtlaan.

Ook het Agentschap Wegen en Verkeer werkt verder aan verschillende knelpunten langs de R0. Zo zijn er recent nog een aantal belijningsmaatregelen genomen..

Brussels Hoofdstedelijk Gewest is betrokken bij het proces 'werken aan de ring'.

Auto