FR0

tussen Haren en Vilvoorde station

Regio

Machelen Vilvoorde

Projectstatus

Studie

De FR0 of R0-fietssnelweg volgt de loop van de Ring rond Brussel, de R0. De volledige route start in het station Zellik (bij Asse) en loopt via Wemmel, Grimbergen, Vilvoorde, Diegem, Zaventem en Kraainem verder tot in het Brussels Gewest. Deze route is momenteel slechts gedeeltelijk gerealiseerd en sluit aan op verschillende fietssnelwegen

Verschillende studies zijn lopende om stukken van deze route te realiseren. Werken aan de Ring investeert reeds in de ongelijkgrondse kruising van de FR0 met de A201 en zorgt voor de aansluiting tussen de FR0 en de F202. Met de aanleg van de vliegende fietsbrug zorgen we voor een veilige fietsverbinding aan de op- en afrit aan de Medialaan en de Tyraslaan in Koningslo. 

Bijkomend wordt nu ook het stuk tussen Vilvoorde en Haren aangepakt.

Wat gaan we doen? 

Tussen Haren en Vilvoorde leggen we het ontbrekende stuk van de FR0 aan en zorgen we voor de aansluiting met de geplande F215, F216 en F3. De exacte route zal pas gekend zijn nadat de studie naar de verschillende knooppunten langs het traject worden afgerond door de provincie Vlaams-Brabant. Vanaf maart 2021 starten we met het definitief ontwerp van deze missing link op het traject van de FR0.

Fietssnelweg FR0