Kassei (Vilvoorde)

Hoppinpunt

Start van de werken

10/2020

Einde van de werken

04/2021

Regio

Vilvoorde

Projectstatus

In uitvoering

Vilvoorde is volop in beweging. Er zijn al heel wat projecten in uitvoering die het fileleed moeten terugdringen en daarbij inzetten op zachte mobiliteit en openbaar vervoer. Naast de aanleg van verschillende fietssnelwegen in de buurt en de geplande herinrichting van het Heldenplein, is de realisatie van een gloednieuw Hoppinpunt vlakbij bushalte ‘Vilvoorde Vlierkens’ een volgende stap.

Met de aanleg van Hoppinpunt Kassei zorgt Werken aan de Ring ervoor dat jij je als bewoner vlot in, rond en door de stad kan voortbewegen. En dat helemaal zoals je zelf wenst. 

Hoe gaat het er uitzien?

Om de overstap op de fiets of het openbaar vervoer te vergemakkelijken, zorgen we voor een parking met 100 parkeerplaatsen. Hiervan zijn er 7 bestemd voor mindervaliden. Daarnaast kunnen eigenaars van elektrische wagens hun wagen opladen via één van de 6 aanwezige laadpalen

Maar ook voor de actieve weggebruiker komen er heel wat voorzieningen bij. Zo kan je je fiets achterlaten in één van de fietskluizen of in de overdekte fietsenstalling waar plaats is voor 50 fietsen. Heb je geen eigen fiets? Dan kan je een deelfiets gebruiken. 

Je wagen of fiets veilig achterlaten en op-, over- of afstappen op één van de vervoersmodi op het hoppinpunt kan al vanaf de lente van 2021. Maar er staat heel wat meer op de planning. In het kader van de vernieuwing van de stationsomgeving en het Heldenplein, wordt ook de Rubensstraat mee heraangelegd met o.a. vrije busbanen. Werken aan de Ring legt voor de Ringtrambus een gloednieuwe halte-infrastructuur “Vilvoorde Vlierkens” aan met nog eens 80 extra fietsstandplaatsen.

Met de steun van

Dit project wordt uitgevoerd met steun van de stad Vilvoorde en het Europees Fonds Voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De steun van het EFRO bedraagt 453.320 euro.

Bewonersbrieven

12 okt '20 Bewonersbrief Hoppinpunt Kassei
Pdf635.48 kB
Download
23 nov '20_Bewonersbrief Teniersstraat
Pdf308.35 kB
Download

Technische plannen

Mobipunt Vilvoorde Rubensstraat_1
Pdf2.21 MB
Download