Tramterminus 44 (Wezembeek-Oppem)

Hoppinpunt

Start van de werken

03/2021

Einde van de werken

03/2022

Regio

Wezembeek-Oppem

Projectstatus

In uitvoering

Ook Wezembeek-Oppem krijgt een volwaardig Hoppinpunt op de grens met Tervuren. Aan Tramterminus van lijn 44 zal je binnenkort vlot en eenvoudig verschillende vervoermiddelen kunnen combineren. Zo willen we ook in jouw buurt de mobiliteit verbeteren en duurzamer maken.

Hoe gaat het er uitzien?

Op dit Hoppinpunt zullen 286 wagens kunnen parkeren. Zowel bezoekers van het AfricaMuseum als combimobiliteitsgebruikers kunnen hiervan gebruik maken. Een 300-tal fietsers kunnen gebruik maken van fietskluizen, de collectief afsluitbare fietsenstalling of van de gewone fietsenstalling, overdekt en voorzien van fietsbeugels. Aan een fietsherstelpunt kunnen kleine problemen aan de fiets worden verholpen. Je reis vanop het Hoppinpunt verderzetten kan met de tram, de bus of de deelfiets.

Vanaf het voorjaar 2022 zal je aan Tramterminus Lijn 44 vlot en veilig tussen verschillende vervoermodi kunnen ‘hoppen’!

Fietssnelweg F29 tussen Brussel en Tervuren

Op termijn zal de nabijgelegen fietssnelweg F29 zorgen voor een extra vlotte en veilige fietsverbinding tussen Brussel en Tervuren. In de toekomst wordt de F29 doorgetrokken richting Leuven.

Financiering

Voor dit project krijgt de Vlaamse overheid financiële steun van de Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale staat, en EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De steun van het EFRO bedraagt 597 373 euro.

 

Bewonersbrieven

7 december '20_Bewonersbrief_update
Pdf1.05 MB
Download
23 december 20_bewonersbrief_NL_2
Pdf205.72 kB
Download
11 maart '21 _Bewonersbrief
Pdf155.94 kB
Download

Plannen

Mobipunt Wezembeek-Oppem_0
Pdf1.44 MB
Download

Infoavonden

Mobipunt Wezembeek-Oppem infovergadering_0
Pdf11.23 MB
Download