Brabantnet: drie extra tram(bus)lijnen

Wij willen de vele automobilisten op en rond de Ring meer alternatieven bieden. Daarom versterken we het openbaar vervoer. De drie voorziene lijnen vullen een leemte op in het huidig aanbod.

Drie nieuwe tram(bus-)lijnen – samen goed voor 60 km – zullen zorgen voor een vlotte verbinding tussen de Noordrand en de hoofdstad. De Ringtrambus verbindt de luchthaven via Machelen, Vilvoorde en Grimbergen met het Heizelcomplex. Langs de A12 zorgt de Sneltram voor een vlotte verbinding tussen Willebroek en Brussel. Met de Luchthaventram zal je snel van het hart van de hoofdstad naar Brussels Airport kunnen sporen.

Lees meer over de tram(bus)-lijnen:

Ringtrambus

Sneltram

Luchthaventram

 

Met het Brabantnet willen we bijdragen aan een betere leefkwaliteit door te zorgen voor: 

1. Minder tijdverlies

Openbaar vervoer moet vandaag snel en efficiënt zijn. Het Brabantnet wil de reistijd terugdringen, zodat we meer tijd overhouden voor wat echt belangrijk is. 

2. Meer kwaliteit

Kwalitatief openbaar vervoer vormt een ijzersterk alternatief voor de auto en de dagelijkse files. Een kwalitatieve verbinding, zodat u niet enkel weet wanneer u vertrekt, maar ook wanneer u aankomt. Daarnaast kwalitatieve voertuigen, met een hoog comfort voor de reizigers.

3. Meer mobiliteit

Het Brabantnet is een belangrijke schakel om de Vlaamse rand weer in beweging te krijgen, in samenwerking met Brussel en nauw afgestemd op ander (openbaar) vervoer. Park & Rides zullen snel overstappen van het ene op het andere vervoersmiddel mogelijk maken. 

 

Openbaar vervoer