Verkeerscomplex Leonard

Regio

Oudergem Tervuren

Projectstatus

Studie

Het vervolledigen en ingraven van knooppunt Leonard

De ontbrekende verbindingen op het knooppunt Leonard worden vervolledigd en het geheel wordt zoveel mogelijk onder de grond opnieuw aangelegd.

Sinds eind jaren 90, toen om veiligheidsredenen enkele gelijkgrondse linksafslaande richtingen werden afgesloten, is het knooppunt Leonard niet volledig. Om de structurele files en de ontbrekende afslagen aan het Leonardkruispunt te vermijden, zoeken bestuurders andere wegen door de woonwijken van Overijse en Hoeilaart. Het vervolledigen van het knooppunt wordt dus gezien als hefboom om de hele regio te ontlasten van files en sluipverkeer.

Een andere problematiek aan het Leonardkruispunt is de inrichting van de wegen zelf. De huidige inrichting is gericht op een vlotte doorgang richting het centrum van Brussel, maar in realiteit wikkelt de hoofdbeweging van het verkeer zich af tussen de E411 en de R0 richting Zaventem.

We stellen voor om die beweging breder en in een flauwere bocht aan te leggen zodat die veiliger en vlotter wordt. Bovendien worden zoveel mogelijk van de andere bewegingen op het knooppunt ondergronds gebracht zodat het woud weer samen kan komen.