Campagne

De Fietshelden

In 2018 lanceerden we voor de eerste keer de campagne ‘Fietshelden’ om inwoners van de Rand rond Brussel te sensibiliseren rond hun mobiliteitsgedrag. Ondertussen is de derde editie achter de rug. 

Hoe gaan we te werk?

We gaan op zoek naar kandidaten die wonen en werken in de Vlaamse Rand rond Brussel. We dagen hen uit om gedurende enkele weken de auto aan de kant te laten staan en met een elektrische fiets het woon-werktraject af te leggen.

Hun ervaringen en uitdagingen delen ze op de Facebook-pagina van de Fietshelden. Daarnaast inspireren ze zo veel mogelijk collega’s, vrienden en familie om af en toe eens de fiets te nemen.

Stel je kandidaat

In 2020 lanceren we een nieuwe campagne waarbij we op zoek gaan naar nieuwe Fietshelden. Ze dagen niet alleen zichzelf uit maar zullen ook elkaar uitdagen. Volg ons op Facebook en wees als eerste op de hoogte van de nieuwe campagne!

“Elke ochtend doe ik als een Prins van het Pajottenland mijn blijde intrede in Brussel”

Terugblik

We blikken terug op het verhaal van 19 geëngageerde Fietshelden. Samen fietsten ze tienduizenden kilometers en bespaarden ze meer dan 3 ton CO2. We zijn bijzonder fier op de deelnemers, want ondertussen hebben 5 Fietshelden een elektrische fiets aangekocht, de aankoop van een tweede auto werd uitgesteld en een fietsleasingplan werd georganiseerd binnen een bedrijf van een Fietsheld. Fietsheld zijn brengt iets in beweging!