Terugblik op 2020

2020 is een bijzonder jaar. Maar ook eentje waarin wij niet hebben stilgezeten. In deze terugblik ontdek je waar Werken aan de Ring het afgelopen jaar hard gewerkt heeft aan de eerste quick wins die de Ring rond Brussel klaarmaken voor het verkeer van morgen. Wat er in 2021 alvast op de planning staat ontdek je in onze blik op de toekomst.

Vilvoorde was dit jaar de spil van de meeste werken. We werkten maar liefst aan 7 werven. In mei kondigden we het goede nieuws aan dat de werken aan de Albert 1-laan waren afgerond. We vernieuwden de kruispunten met de Poststraat en het Middelburgplein en legden een vrijliggend fietspad aan langs de noordzijde van de Albert 1-laan. Deze laan maakt deel uit van het definitieve tracé van de Ringtrambus.

En ook over de Ringtrambus hebben we goed nieuws! Op 28 juni reed ze haar allereerste rit. Sindsdien vervoerde de Ringtrambus al meer dan 100.000 passagiers. De Ringtrambus is een onderdeel van het Brabantnet en biedt een alternatief voor de structurele files in de noordelijke rand rond Brussel.

De werken aan de Sint-Annalaan, het Heldenplein en de F23 Kanaalroute Noord vorderen ook goed. Fase 1 van de werken aan de Sint-Annalaan werden afgerond en het kruispunt met met de Ringlaan, de Koningslosesteenweg en de Strombeeksesteenweg zal half januari 2021 weer opengaan. Aan het Heldenplein zijn de nutsmaatschappijen aan de slag gegaan. De nutswerken duren tot eind februari 2021. Van zodra de nutsmaatschappijen klaar zijn met hun werk, is het de beurt aan De Werkvennootschap. We werken o.a. een overdekte bushalte, nieuwe fietsenstallingen en voetpaden en slimme verkeerslichten.

De werken aan de F23 Kanaalroute Noord gaan ook goed vooruit. De eerste fase van de herinrichting van de N260 Brusselsesteenweg is bijna achter de rug. Vanaf vrijdag 18 december ging de op- en afrit met de Rubensstraat open en kan plaatselijk verkeer weer van en naar de sportterreinen en Lenterik rijden. Na de kerstvakantie beginnen we aan een volgende fase te werken.

Hoppinpunten 

Om af te sluiten, delen we ook graag mee dat de Brusselse Rand haar eerste Hoppinpunten krijgt. De werken aan Hoppinpunt Kassei zijn begonnen. Van het voorjaar van 2021 zal je in Vilvoorde vlot kunnen schakelen van het ene vervoermiddel naar het andere. We voorzien fietskluizen, overdekte fietsenstallingen en parkeerplaatsen. Je stapt er vlot over op de Ringtrambus of andere buslijnen.

In Sint-Genesius-Rode ronden we de werken af. Vanaf maart 2021 vind je het Hoppinpunt Middenhut, dé toegangspoort tot het Zoniënwoud. We realiseren een groene parking, een fietsenstalling met groendak en een aantal fietskluizen. Pendelaars uit de regio Sint-Genesius-Rode, Waterloo, Linkebeek en Alsemberg combineren binnenkort vlot en eenvoudig verschillende vervoermiddelen.

Wil je graag meer weten over deze en andere projecten van Werken aan de Ring? Neem dan zeker een kijkje op onze projectpagina: https://www.werkenaandering.be/nl/werken-aan

Blijf je graag op de hoogte over een bepaalde werf? Schrijf je dan zeker in op de bijbehorende nieuwsbrief. Het inschrijfformulier vind je op de bijbehorende projectpagina.

Wij wensen je een fijn eindejaar!

Team Werken aan de Ring